Winemaker's dinner - André Goichot

8. oktober 2019 | MENY Toftegårds Plads

Winemaker's dinner - André Goichot

Kære Vinvenneer

Sæsonens første arrangement er som allerede udmeldt en Bourgogneaften eller Winemaker's Dinner med vinhuset André Goichot. "André Goichot" blev stiftet i 1947 i Beaune - Bourgognes vinhovedstad - og i dag er det sønnen af stifteren, som sammen med sine børn driver firmaet videre. De er såkaldte Negociant, dvs. de opkøber druer fra hele Bourgogne, og laver vine på dem. De har også deres egne marker.

Nedenstående menu - kreeret af slagterafdelingen - med tilhørende topvine er sammensat af Detail Sommelier Jacob Weber fra MENY på Toftegårds Plads. På denne aften vil vi i alt komme igennem 6 vine med en servering til hver vin, altsammen nøje udvalgt. Vinene præsenteres af Jacob Weber fra MENY og Peter Anker Larsen fra ANKER VINIMPORT.



Moderne rejecocktail - med hvidløgs marinerede tigerrejer, passionsfrugt, peberrod og radise
Vinen hertil vil være Chablis Premier Cru 2016 - en frisk og mineralsk Chardonnay fra det kølige område. Hyldepris: 229,95

Hummersuppe med hummerhaler.
Pouilly-Vinzelles 2015 - en fremragende Chardonnay fra Maconnais, den sydligste del af Cote d'Or i Bourgogne. Modne stenfrugter og solid fedme. Hyldepris: 169,95

Smørstegt laks med asparges og nødder.
Puligny-Montrachet Premier Cru "La Cailleret" 2013 - Helt i toppen inden for hvid Bourgogne. En næse af æble, pære, kvæde og friskt kærnet smør. Hyldepris: 599,95

Pizza med Pepperoni - det lyder simpelt, men når mad match er i top, er der ingen grund til at gøre det mere kompliceret.
Fleurie 2017 - En meget frugtig rødvin, fra det lidt lunere Beaujolais, lige syd for Cote d'Or, som både viser lethed og elegance men også en fin fylde. Hyldepris: 129,95

Hvidløgs marineret lammekølle med kartofler og gulerødder.
Monthélie Premier Cru "Les Duresses" 2016 - et sandt mesterværk fra Cote de Beaune. Masser af saft og kraft, lette krydderier og en lang eftersmag. Hyldepris: 229,95

Freygaard AAA Sashi Højreb serveret med svampekompot. - Freygaard blev for andet år i træk, kåret til verdens bedste oksekød. Deres AAA-højreb ligger helt i top hos dem.
Vosne-Romanée 2013 - Tæt på selve epicenteret for Pinot Noir, liggende i det nordlige Cote de Nuits. Hyldepris: 499,95

Prisen for alle disse herligheder begrænser sig til 400 kr. per person og 450 kr. for gæster.

Tid og sted: Tirsdag d. 8. oktober kl. 18:30 hos MENY på Toftegårds Plads, 1. sal.

Tilmelding - senest 1. oktober - som vi plejer med mail til Jørgen på jorgenkarup@gmail.com og efterfølgende indbetaling til Valby Vinklubs konto 1551 10551730.

Dato / tidspunkt

8. oktober 2019 kl. 18:30 - 22:00

MENY Toftegårds Plads

Gl. Køge Landevej 6
2500 Valby