Loire-aften i Letz Shop Frederiksberg

30. marts 2017 | Letz Shop Frederiksberg & Letz webshop

Loire-aften i Letz Shop Frederiksberg

Letz Shop Frederiksberg, Gl. Kongevej 72 A, inviterer torsdag den 30. marts Valby Vinklub til en helt speciel og spændende aften. I samarbejde med Cedric fra Letz Shop, Østerbro har man sammensat den mest egnstypiske Loire-smagning, der nogensinde er set og smagt i Danmark. Cedric er født i hjertet af Loire - i Chinon, og er uddannet Ønolog (universitetsgrad i vinfremstilling) i Frankrig. Og han har et helt enestående kendskab til gastronomien og vinene i Loire. For Valby Vinklubs medlemmer koster deltagelsen i hele arrangementet kun 425 kr. (prisen er ellers 695 kr.).

Hurtig tilmelding tilrådes til Jørgen på karup@post4.tele.dk, og efter bekræftelse indbetaling af 425 kr. pr. deltager på Valby Vinklubs konto 1551-10551730.

Sidste gang vi var hos Letz Shop var der fuldt hus!

For at skærpe appetitten kan I herunder se aftenens smageprogram:


AFTENENS MENU

Aperitif: Guignolet (likør på kirsebær) serveret med en klassisk snack fra Loire.

Entrée: Salade aux rillaud.

- En grøn salat med rillaud (en stor specialitet i Loire) bestående af sprødristet tern af stegeflæsk, og mogette - hvide bønner fra Vendée, der har deres egen BOB (Beskyttet OprindelsesBetegnelse), serveret med vagtelæg og en vinaigrette af rødbede og solbæreddike.

Plat principale: Fricassé poulet du pays de la Loire.

- Lunt serveret i marmitteskåle, anrettes plukket fransk kylling, med asparges (helst de hvide, men her er vi altså underlagt den lunefulde natur), perleløg, champignon og morkler i en gammeldags sauce fra Loire.

Fromage: 2 slags gedeoste, serveret med sin confiture og brød.

Dessert: Poire tapée au vin de Loire.

- En måde at konservere pærer på, som bønderne i Loire har anvendt siden Middelalderen. En skrællet pære, der tørres over åben ild og får et ’smæk’ ’un tap’. De tørrede, flade pærer kan senere på året serveres marineret i den lokale vin med en sød sauce sabayonne eller is. Glæd jer til denne ’dessert très originale’.

VINENE

Guignolet er en likør lavet på gærede sorte kirsebær. Den bruges som aperitif i og omkring Anjou i Loire.

Vinene til retterne bliver bredt representeret fra hele den store Loiredalen. I vil smage en udgave af de sprøde, mineralske vine fra højresiden, Sancerre, Pouilly Fumé eller Menetou-Salon. Og én rødvin fra det centrale Loire, Chinon, Saumur, eller Bourgueil.

Også Chenin Blanc fra Vouvray og en Muscadet fra venstresiden smager vi i en klassisk mad og vin sammensætning.

Dato / tidspunkt

30. marts 2017 kl. 19:00 - 22:00

Letz Shop Frederiksberg & Letz webshop

Gammel Kongevej 72A
1850 København